Ohjeet

Massiivipuisten keittiötyövälineiden käyttö- ja hoito-ohjeet

Pähkinäpuinen paistinlasta

  • Hygieniasyistä hankithan eri leikkuulaudat eri käyttötarkoituksiin – mieluiten lihalle, kanalle ja vihanneksille kullekin oma leikkuulauta.
  • Pese massiivipuiset tuotteet, esimerkiksi leikkuulaudat, paistinlastat ja voiveitset tiskiharjalla, vedellä ja miedolla tiskiaineella mahdollisimman pian käytön jälkeen. Älä käytä hankaavia pesusieniä tai pesuaineita.
  • Kuivata massiivipuutuotteet ilmavasti ja pystyasennossa puun kosteuselämisen ja liimasaumojen halkeamisen välttämiseksi. Erityisesti leikkuulaudat, joissa on liimasaumoja, kannattaa kuivattaa puun syiden suuntaan pystyasennossa  (useimmiten tämä tarkoittaa käytännössä, että leikkuulaudan lyhyempi sivu on pöytää vasten).
  • Massiivipuutuotteen voi hioa ja käsitellä tarvittaessa uudelleen parafiiniöljyllä. Noudatathan kuitenkin tarkasti parafiiniöljyn käyttöohjetta! Väärinkäytettynä parafiiniöljy voi syttyä itsestään palamaan.